Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Malmaberg får del av satsning på billigare hyreslägenheter

Tycker du att nyproducerade bostäder är för dyra? Då kanske du ska vända blicken mot kvarteret Lindaren på Malmaberg i Västerås. Där bygger Mimer och NCC hyreslägenheter som ska få billigare hyror.

Just nu bygger NCC och bostadsbolaget Mimer 44 hyreslägenheter i form av två fyravåningshus i kvarteret Lindaren på Malmaberg.

Läs också: Mimer och NCC i samarbete – över 150 nya lägenheter till Västerås

Nu är det klart att lägenheterna kommer att få billigare hyror än gängse nyproduktion, skriver Mimer i ett pressmeddelande på måndagen. Orsaken till det är att det allmännyttiga företaget fått ett statligt investeringsstöd "tack vare en kostnadseffektiv byggnation" som det heter.

Läs också: Vallby blir pilot för nya billiga bostäder

– Det här är vårt andra projekt där vi har kunnat bygga lägenheter till lägre hyresnivåer än normalt genom att bygga effektivt och på det sättet få investeringsstöd. Det första projektet var Matboden på Vallby och vi kommer fortsätta på den här vägen i de nybyggnationer där det är möjligt säger Mikael Källqvist, VD för Bostads AB Mimer, i ett uttalande.

Som exempel kommer en trea på 76 kvadratmeter i kvarteret Lindaren att kosta 8 590 kronor i månaden, vilket enligt Mimer är 1 000 kronor lägre än normalt.

Läs också: Statligt stöd pressar hyrorna – Mimers nya lägenheter "rekordbilliga"

Inflyttning i de nya hyreshusen, som ska bli yteffektiva, ha hög standard med helkaklade badrum, trägolv och stora fönster beräknas ske under hösten 2018.