Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målvakterna jobbar hårt i TV-pucken

Västmanland fick en smakstart i TV-puckens grundspel i Kil på onsdagen. Laget inledde med att besegra Hälsingland med 5–2 (4–1, 1–0), trots att motståndarna vann skottstatistiken.

Med andra ord skötte målvakten Alfons Fallqvist sig föredömligt, vilket även bevisas av hans statistik – 29 räddningar och 93,5 i räddningsprocent.

Mot hälsingarna handlade offensiven främst om två spelare – centern André Astley Rydberg, som svarade för ett hattrick, samt forwarden Marcus Linderborg, som blev tvåmålsskytt.

– Egentligen gjorde vi en dålig match, men vi vann, konstaterar länscoachen Jan Hallgren.

Även i nästa match, mot Stockholm Röd, storspelade Västmanlands målvakt. Denna gång var det Andreas Karlsson som jobbade hårt mellan stolparna. Han svarade för 40 räddningar och 93 i räddningsprocent, men Västmanland föll ändå med 1–3 (0–0, 1–3) till slut. Eddie Forslund nätade för Västmanland.

– Andreas stod på huvudet. Vi gjorde en taktiskt bra match mot Stockholm och alla kämpade heroiskt, säger Hallgren.

På torsdagen står Dalarna, som leder grupp B, samt Blekinge för motståndet i Sannerudshallen.

– Det gäller nog att vinna resten av matcherna för att gå vidare, eller vi bör i alla fall vinna två av matcherna som återstår, säger Jan Hallgren.