Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målvaktsstjärnalämnar VIK

Efter en stark säsong väljer VIK Hockeys målvakt Johan Gustafsson att ta klivet upp i elitserien. Det öppnar för att Daniel Sperrle kan bli kvar i Västerås och allsvenskan.

Efter en framgångsrik säsong med fina allsvenska insatser, nästan junior-VM-spel och Tre Kronor-deltagande på våren spelar 19-årige Johan Gustafsson de kommande två säsongerna i elitserien med SM-semifinalisten Luleå.

- Det är roligt att få chansen att få vara med och tävla på högsta nivå, säger målvaktstalangen.

I VLT häromdagen var du väldigt hemlighetsfull och sa att det skulle vara bra med ytterligare en allsvensk säsong.

- Jag visste faktiskt inte då att det skulle bli klart. Men Luleå har legat på sedan dag 1 de tog kontakt och jag fick en bra känsla av klubben.

Johan Gustafsson har ett år kvar på kontraktet med VIK, men utnyttjar en klausul som ger honom rätt att ta klivet upp i elitserien.

- Vi tjänar naturligtvis en hacka på det här, säger VIK Hockeys sportchef Niklas Johansson.

- Nästa år hade Johan varit kontraktslös och då hade vi inte fått någonting.

VIK kan på grund av ”JG:s” övergång skriva nytt kontrakt med Daniel Sperrle som komplement till nyförvärvet Lars Johansson, 23, från Mora.

- Vi har även en annan målvakt jag ska prata med, säger Niklas Johansson.

Läs mer i VLT:s papperstidning på påskaftonen.