Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målvaktstalang lämnar Västerås-Irsta

Målvakten Killian Grubits lämnar Västerås-Irsta. Ny klubbadress blir elitserielaget HK Drott.
– Det här är Killians beslut, säger Martin Boquist.

IVH Västerås, som numera heter Västerås-Irsta HF, gjorde 25 januari klart med en ny målvakt. Det var Philip Åkesson som skulle återvända hem från norska elitserien och vakta kassen för allsvenskanykomlingen kommande säsong. Det fick 20-årige Killian Grubits, som då var förstemålvakt i laget, att dra ut på tiden när han erbjöds ett nytt kontrakt.

– Det är sant, Killian hade ett kontraktsförslag på bordet men drog ut på tiden, kommenterar den spelande tränaren Martin Boquist.

Därför tog Västerås-Irsta kontakt med HK Eskil. Och lyckades på så sätt värva en ny målvakt i Lars Jonsson. Vilket innebar att klubben då hade Åkesson, Jonsson, Toni Josipovic (från Irsta) samt Grubits att förfoga över på målvaktssidan.

– Jag tycker att det är kul för Killian att han har hittat en klubb men vi ville verkligen behålla honom, säger Boquist.

Ni gjorde er inte av med Grubits för att ni redan hade så många målvakter?– Inte alls. Som jag ser det så kommer Killian från en relativt tung säsong. Jag tror att det hade varit jättebra för honom att stå bakom Åkesson och på så sätt kunna lära sig en hel del och utvecklas.

Men Västerås-Irsta behöver alltså inte oroa sig över målvaktssituationen kommande säsong, trots att Grubits har lämnat. Dock får klubben inga pengar för Grubits, vars kontrakt har gått ut. Han återvänder nu till Drott, där han spenderade två säsonger under sin juniortid.

– Killian är en lugn och placeringssäker målvakt som vi tror har stor utvecklingspotential, säger Magnus Ljungstrand, målvaktstränare i HK Drott till klubbens hemsida.

VLT sökte vid upprepade tillfällen i går Killian Grubits för en kommentar, utan framgång.