Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mamma anmäler sjukvårdsupplysningen

En Västeråsmamma förlorade nästan sin 21 månader gamla son efter sjukvårdsupplysningens råd att vårda honom hemma. Nu anmäler hon rådgivningen.

Tre dagar i följd ringde mamman till Västerås sjukvårdsupplysning för att hennes son var väldigt magsjuk och hade svårt att behålla vätskan han fick i sig. Mamman fick då rådet att ge vätskeersättning, vilket hon enligt anmälan också gjorde. Men det hjälpte inte, utan sonen var fortfarande uttorkad och skrek efter vätska . Då ringde mamman upp sjukvårdsupplysningen en ytterligare gång och fick till svar att sonen skulle vårdas hemma eftersom det inte var någon fara och barnakuten dessutom var fullbelagd.

När sonen blev helt helt slut i kroppen ringde mamman sjukvårdsupplysningen även följande dag. Hon fick då rådet att åka in till barnakuten ”för säkerhets skull”. Där konstaterades att pojken hade den allvarligaste formen av uttorkning och att mamman kommit in med sonen i sista stund, eftersom han annars skulle ha dött. Mamman upplever att hennes sons sjukdomstillstånd inte togs på allvar och anmäler därför sjukvårdsupplysningen.