Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mamma dömd för misshandel

Mamman ryckte flickan i håret och slog henne i huvudet så hon fick bulor.

Det var under sommarlovet förra året som mamman och tonårsdottern kom i bråk med varandra sedan flickan skadat en telefon som hade lånat av mamman. Enligt flickan hade mamman skrikit mycket åt henne.

Det slutade med att mamman tog tag i håret och ryckte och drog. Samtidigt som mamman tog tag i håret så slog hon flickan flera gånger i huvudet med öppen hand. Slagen var dock så hårda att hon fick bulor i huvudet.

Det var inte flickan själv som anmälde händelsen till polisen. Det gjorde socialtjänsten i Surahammar, sedan flickan övertalats av en vän att gå och prata med en socialsekreterare om vad som hade hänt.

Mamman själv förnekar att hon ska ha slagit dottern eftersom hon rent fysiskt inte klarar av det eftersom hon har en sjukdom.

Flickans pappa har även vittnat i rättegången och menar att relationen mellan mor och dotter varit konfliktfylld, men att det aldrig gått till handgripligheter.

Även flickans vän vittnade och berättade om hur hon känt bulorna. Att hon uppfattat mamman som argsint och flickans pappa som underdånig mot mamman.

Tingsrätten menade i sitt domslut att de båda flickornas berättelse om vad som hänt som trovärdiga. Medans man uppfattar mammans uppgifter som föga trovärdiga, motsägelsefulla samt att hon försökt svartmåla dottern. Pappans uppgifter ansågs inte heller trovärdiga, dessutom överslätande.

Rätten dömde mamman till villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst. Domen motsvarar två månaders fängelse. Hon ska också betala 8000 kronor i skadestånd till dottern.