Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man dog i fyllecell

En man avled natten till fredagen i polisens arrest i polishuset i Västerås.

Mannen var intagen för tillnyktring och omhändertogs av polisen i Västerås under torsdagskvällen.

Närmare detaljer kring dödsfallet är ännu inte kända. Klart är att mannen, då han skulle släppas ur arresten natten till fredagen, var livlös.

Ambulans tillkallades och sjukvårdspersonal kunde konstatera att mannen avlidit.

Den man som omkom i arresten är en man, född 1948.

- Som tur är, är sådana här händelser som att någon avlider i arresten mycket sällsynta, säger Åsa Hedin, kommunikationschef vid Västmanlandspolisen.

Dödsfallet inträffade under natten, polisen gick ut med information först vid 13.30-tiden.

- Det beror på att vi ville underrätta den dödes anhöriga först, vi sätter respekten för dem före viljan att snabbt informera, säger Åsa Hedin.

Åsa Hedin har inga närmare upplysningar om dödsorsak, eller om mannen hade någon känd sjukdom.

Polisen har dock att bedöma om en människa som läggs in för tillnyktring är i behov av vård. Vissa sjukdomar, till exempel ett anfall av svår diabetes, kan ge symptom som till sin karaktär påminner om berusning.

Den döde ska obduceras för att få fram dödsorsaken.

Sedan dödsfallet har polisen följt de fastställda rutiner som finns genom att upprätta dels en anmälan om dödsfallet, dels upprättat en anmälan för att pröva om någon inom polismyndigheten kan ha begått tjänstefel.

Den senare anmälan kommer att handläggas av Riksenheten för polismål vid åklagarmyndigheten.