Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man gripen i Västerås – misstänks för mordförsök på skoleleven i Sala

Polisen har gripit den mordförsöksmisstänkte gärningsman som på onsdagen knivskar en elev på Kungsängsskolan. Den gripne är en man i 18-årsåldern.

Den misstänkte, en man född -99 som är skriven i Sala, skall ha befunnit sig i Västerås när han greps vid lunchtid. Han är misstänkt för försök till mord.

–Jag känner inte till exakt var den misstänkte greps i Västerås men krimjouren skall nu förhöra den misstänkte, säger Peter Danielsson, tillförordnad gruppchef för Salapolisens utredningsavdelning.

Enligt krimjouren var det i Kopparlunden i centrala Västerås som mannen påträffades strax innan klockan 11 på torsdagen. Gripandet ska ha skett odramatiskt.

Det var vid 08.30-tiden på onsdagen som en elev på Kungsängsskolan knivskars i ryggen. Brottet, som rubricerats som försök till mord, skedde sedan ett bråk utbrutit.

Läs också:

Elev knivskuren vid Kungsängsgymnasiet – gärningsmannen på fri fot

Knivskurne eleven har lämnat sjukhuset