Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man i 20-årsåldern anhållen misstänkt för mordförsök på polisen och hans familj

 
Skottlossningen mot polismannen och hans familj
Visa alla artiklar

En man i 20-årsåldern har anhållits, skäligen misstänkt för mordförsök på en polisman och hans familj.

Enligt källor till VLT greps mannen vid 14-tiden i anslutning till sin flickväns lägenhet på Gideonsberg. Vid tillslaget, som utfördes av kraftigt beväpnad polis, greps även flickvännen och båda personerna togs med till förhör.

Läs även: Polisen om mordförsöket: "Det som har hänt är oerhört allvarligt"

På lördagskvällen, strax före klockan 21, anhölls mannen av jouråklagare Anne Sjöblom medan kvinnan försattes på fri fot.

– Misstankarna mot kvinnan kvarstår, och hon är inte avskriven från ärendet, kommenterar Västmanlandspolisens presstalesman, Anders Hedström.

För pluskunder: Skottlossningen på Hagaberg riktad mot polisbefäl – grannar chockade: "Man finner inte ord"

Mannen är således misstänkt på den lägre graden.

Det var vid 03.20, natten till lördagen, som polisen fick larmet från villaområdet på Hagaberg. Flera boende i grannskapet hade hört skottlossning och larmade polisen som snabbt var på plats.

När det väl stod klart att det var en polisman och hans familj, bestående av hustrun och två yngre barn, som attackerats försattes Västmanlandspolisen i så kallat stabsläge.

Enligt uppgifter har många poliser sökt sig till sin arbetsplats utan att ha varit inringda, angelägna om att lösa brottet.

– Vi har de resurser vi anser oss behöva, förklarade Carin Götblad, chef för polisen region Mitt på en presskonferens under lördagseftermiddagen.

Vad 21-åringen sagt i polisförhören vill Anders Hedström inte kommentera utan hänvisar istället till det pressmeddelande som lämnades på lördagskvällen.

Kan det vara flera inblandade än 21-åringen?

– Vi kan inte lämna mer information just nu, upprepar Anders Hedström.

Vid 19-tiden slog tungt beväpnad polis till mot en lägenhet på Bjurhovda i Västerås. Men det tillslaget ska, enligt Anders Hedström, inte ha något med polisskotten att göra.

Läs också: Tungt beväpnad polis slog till mot två lägenheter i centrala Västerås.