Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man i 20-årsåldern begärs häktad för skottlossningen mot polisvilla

 
Skottlossningen mot polismannen och hans familj
Visa alla artiklar

Den man i 20-årsåldern som suttit anhållen skäligen misstänkt för skottlossningen och mordförsöket på en polisman och hans familj, begärdes på tisdagen häktad av kammaråklagare Birgitta Fernlund.

Den man som under lördagen anhölls, skäligen misstänkt för mordförsök på en polisman och hans familj, begärs nu häktad. Det är kammaråklagern Birigtta Fernlund som begär mannen häktad som skäligen misstänkt för försök till mord, vilket är den lägre misstankegraden.

Fernlund anser att mannen ska häktas på grund av att han på fri fot kan antas försvåra utredningen, att det finns risk att han kan fortsätta sin brottsliga verksamhet och att det är av synnerligen stor vikt att den misstänkte tas i förvar i avvaktan på ytterligare utredning.

Åklagaren begär också tillstånd att belägga den misstänkte med restriktioner, det vill säga kunna hålla honom avskärmad från omgivningen.

Häktningsförhandlingen i Västmanlands tingsrätt hålls klockan 9 i morgon, onsdag.

Mannen nekar till anklagelserna, enligt hans försvarare, advokat Per Svedlund.

20-åringenär tidigare dömd för brott. I januari i år dömdes han av Svea hovrätt till tre månaders fängelse efter att bland annat ha gjort sig skyldig till olaga hot och övergrepp i rättssak riktat mot en anhörig. Han blev dessutom dömd för olovlig körning, narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Läs också: Man i 20-årsåldern anhållen misstänkt för mordförsök på polisen och hans familj

Läs också: Tungt beväpnad polis slog till mot två lägenheter i Västerås

Läs också: Skotten gick rakt genom polisens hus – "12–13 skott gick igenom dörren"

Läs också: Manifestation samlade hundratals västeråsare utanför polishuset