Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man klämdes ihjäl i hiss

(Uppdaterad 15.30) En 47-årig man omkom i samband med en reparation av en varuhiss på Hilton Food Group på Saltängsvägen på Hacksta i Västerås på fredagsmorgonen.

Polis, ambulans och brandkår larmades till företaget vid sjutiden på fredagsmorgonen. Enligt vakthavande befäl Thomas Hedmark vid Västeråspolisen är det ännu oklart hur olyckan gått till.

- Det handlar om någon form av klämolycka i en varuhiss som skulle repareras, säger han.

Mannen var hemmahörande i Köping och hans anhöriga har underrättats av polisen.

Polisen kommer att utreda händelsen som en arbetsplatsolycka. Olycksområdet har spärrats av i väntan på teknisk undersökning. Olyckan är också anmäld till Arbetsmiljöverket. Arbetsmiljöverket håller stängt under fredagen och har ännu inte haft någon representant på plats.

Hilton Food Group har cirka 330 personer anställda och arbetar bland annat med att paketera kött åt Ica. Enligt Carl Skoglund, vd för företaget, var många i personalen chockade över vad som hänt. En krisgrupp med bland andra företagsläkare och en präst kallades in under förmiddagen för att ta hand om de anställda.

- Framförallt är det ett 15-tal personer som fanns i närheten då olyckan inträffade som fått stöd men vi har även gått ut och informerat övriga som fanns på plats under dagen, säger Carl Skoglund.

Enligt Carl Skoglund var mannen ensam vid hissen då olyckan inträffade. Mannen arbetade som tekniker och det är ännu oklart om han befann sig i hissen eller i hisschaktet i samband med arbetsplatsolyckan.

- Det får polisutredningen visa. Våra tankar går nu till mannens familj och anhöriga, säger han.