Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man misstänks för flera brott

En 22-årig man misstänks för att ha begått fyra brott under en mycket kort tid sent på tisdagskvällen.

Strax innan midnatt fick polisen in en anmälan om att en bil med två män tankat på en bensinmack i Köping utan att betala för sig. Männen flydde sedan platsen i bilen. Dock hade man på macken noterat bilnumret vilket snart kom till nytta.

En kvinnlig ledig polis på väg mot Västerås kom att hamna bakom en bil som hon tyckte körde både väl fort och väl vingligt. Föraren av bilen ska gång på gång försökt tränga sig förbi lastbilar där det bara fanns ett körfält. Bilen ska också flera gånger varit på väg att köra in i mitträcket. Den lediga polisen kontaktade kollegor i tjänst och efter slagning i deras system visade det sig att det var samma bil som ska ha använts vid bensinstölden i Köping.

Flera polispatruller beordrades ut från Västerås och i Hackstarondellen mötte en polispatrull den aktuella bilen. Bilen svängde då av Skälbymotet. Först på Bäckbyvägen slutade jakten. Bilen stannade och polisen grep föraren.

Den 22-årige mannen fick följa med till polishuset för provtagning och förhör. Det visade sig att mannen hade 1.58 promille alkohol i blodet. Det visade sig även att mannen bar kniv.

22-åringen misstänks för grovt rattfylleri, grov olovlig körning, brott mot knivlagen och snatteri.

Efter polisförhör så anhölls mannen av åklagare. Nu väntar vidare utredning av brotten.