Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man misstänks ha misshandlat sambo vid flera tillfällen under två års tid – åtalas

Sedan sommaren 2015 misstänks mannen har misshandlat sin sambo vid upprepade tillfällen. Nu åtalas mannen, som är i 40-årsåldern, för grov kvinnofridskränkning.

Enligt åtalet ska mannen vid ett tillfälle under sommaren 2015, misshandlat sin sambo genom att slå henne på armarna med knutna nävar, och dragit och slitit i kvinnans armar och ben.

Misshandeln under sommaren, ska bara ha varit den första i en lång rad liknande händelser. Enligt åtalet har mannen vid ytterligare nio tillfällen misshandlat kvinnan. Enligt åtalet var det sista tillfället i slutet av sommaren i år, då åklagaren menar att mannen ska ha tryckt sina fingrar mot kvinnans ögon, och också tryckt sina händer hårt mot kvinnans hals.

Mannen åtalas nu vid Västmanlands tingsrätt, misstänkt för grov kvinnofridskränkning. I stämningsansökan står att läsa: "Varje gärning var ett led i en upprepad kränkning av [kvinnans] identitet. Gärningarna var också sådana att det kunde förväntas allvarligt skada [kvinnans] självkänsla.

Den åtalade mannen förnekar brott.