Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man skjuten i benet i Västerås

Tidigt på torsdagsmorgonen larmades polisen om att en man låg skjuten i benet i ett skogsparti i Västerås. Polisen väntar nu på att kunna hålla förhör med den skadade mannen.

Ett vittne cyklade på Norrleden när personen hörde en man ropa på hjälp. Mannen, som är i 30-årsåldern, låg skjuten i benet i ett skogsparti mellan Södra Gryta och Tunbytorp.

Vittnet larmade polisen vid klockan 00.12. Polis och ambulans kom till platsen och mannen fördes till sjukhus. Han var talbar vid anträffandet, men det är oklart hur länge han hade legat på platsen.

Polisen har spärrat av området, och en teknisk undersökning genomfördes under torsdagen.

– Vi arbetar med full styrka i detta nu, säger LKC-befäl Christian Galante.

I nuläget har polisen ingen misstänkt. Den skjutne mannen ska inte ha fått livshotande skador, men han har inte kunnat förhöras än.

– Vi är givetvis intresserade av allmänhetens iakttagelser, säger Christian Galante.

– Vi jobbar brett. Allt kan vara av intresse.

Christian Galante påpekar att mannen kan ha legat på platsen en längre tid innan han påträffades vid midnatt. Det är inte heller säkert att det var där han sköts.

Mannen vårdas på akuten i Västerås. Enligt uppgifter ska han vara svårt skadad och opererades akut på torsdagsförmiddagen. Han tillstånd ska dock vara stabilt.

Mikael Hedström, som är polisens presstalesman, bekräftar att den skjutne tidigare har varit i kontakt med rättsväsende och polis, i vilket sammanhang vägrar han att berätta.

Brottsrubriceringen är synnerligen grov misshandel.

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta vlt.se via telefon: 021-199 199, e-post: [email protected], mms/sms: 72021 eller Tipsa-tjänsten. Västmanlands bästa tips belönas med 3000 kronor varje månad.