Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man ville slippa böter – sa att han var polis

När mannen konfronterades av en polisman efter att ha kört för fort sa han att han själv var polis och att den andre borde glömma händelsen.

Mannen från Skinnskatteberg, som är i 55-årsåldern, körde sin personbil på riksväg 66 vid Vilsta strax utanför Västerås.

Den högsta tillåtna hastigheten på sträckan var vid det aktuella tillfället 90 kilometer i timmen.

En polisman satt samtidigt i en polisbil och mätte hastigheten på bilar som körde förbi med hjälp av ett laserinstrument. När Skinnskattebergsmannen kom och körde sin bil från Västeråshållet uppmätte polismannen bilens hastighet till 111 kilometer i timmen.

Polisen körde efter mannens bil och stannade den. Skinnskattebergsmannen presenterade sig genast som polis och föreslog att den andre skulle glömma saken.

Då svarade polismannen att han bara planerade att skriva en rapport om händelsen varpå mannen i bilen upprepade gånger sa att han inte borde göra det med hänvisning till att även han var polis.

Enligt polismannen ska det inte ha funnits någon risk att han förväxlade mannens bil med någon annan då inga andra bilar var på väg mot honom.

Polismannen har också uppgett att han anser att mannens agerande vid händelsen, som ägde rum för två år sedan, var helt ovärdigt en polis.

Mannen från Skinnskatteberg ska nu betala 2 800 kronor i böter för fortkörningen.