Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många av oss män är inte mogna att bada med kvinnor

Artikel 79 av 81
Striden om kvinnobadet
Visa alla artiklar

Jag är man och har svårt att förstå att kvinnor inte skulle få bada ifred utan oss män. Är det för mycket begärt att kvinnor ska få ta en paus från oss mäns ständiga bedömande? Det pratas ständigt om de religiösa aspekterna men det finns väl många andra anledningar till varför kvinnor kan vilja ha egen tid. Ska det behövas #metoo rörelse för att få alla förstå att män kan bete sig väldigt illa, många gånger utan att tänka på det själva?

Om endast en kvinna blivit våldtagen och inte vill bada med män på grund av otrygghet räcker det som argument för mig att kvinnor ska få egna badtider. Punkt!

Jag är nu medelålders man, men än idag får jag påminna manligt badsällskap att jag är lyckligt gift och tittar inte på andra kvinnor. Jag förklarar att det är respektlöst att fråga mig om jag skulle vilja ligga med den ena eller andra kvinnliga badgästen. Så ja, det finns stort fog till kvinnors argument till egna tider.

Vi män tafsar er kontinuerligt med ögonen och det i generationer. Detta med ett varggrin och beska kommentarer. Många av oss män är inte mogna att bada med kvinnor så därför är det männen som ska ha separata badtider och resterande majoritet av tider tillfaller således kvinnor och barn som vill bada.

Det finns ingen rättvisa i denna fråga just nu då det föråldrande beteendet hos oss män inte är i samklang med dagens värderingar. Reptilhjärnan styr allt för ofta. Jag som man ska vara glad om kvinnorna bara gör anspråk på ett fåtal badtider. Så "minoriteten" kanske har rätt?

Jocke

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare