Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många olyckor under morgontrafiken

Fem bilar var inblandade i en trafikolycka under måndagsmorgonen. En stund senare small det igen mellan tre ytterligare bilar.

Det var under morgontrafiken på E18 vid Rocklunda i Västerås som en första olycka inträffade. En mindre lastbil och en personbil kolliderade, och i den efterföljande köbildningen krockade ytterligare tre fordon. En bidragande orsak till olyckan tros vara halka.

- Det kan vara halkan som ställde till det men vi är inte säkra, säger Lars Hamrin på polisen i Västmanland.

Tre män, 28 år, 38 år och 36 år  fick föras till sjukhus efter olyckan med lindriga skador.

En stund senare var det dags igen. Då olyckan påverkade trafiken på E18 i östlig riktning, uppstod långa köer. Och 100 meter från den första olyckan körde ytterligare tre bilar in i varandra i en seriekrock. Inga personskador har rapporterats från den senare kollisionen.

På riksväg 68 vid Högfors inträffade även där en trafikolycka under morgonen. En man tvingades att väja för vilt vilket resulterade i att personbilen mannen körde tappade vägfästet och voltade ner i diket. Mannen är förd till sjukhus med lindriga skador.

Under morgonen har Trafikverket bekämpat halka på vissa håll i länet rapporterar Sveriges Radio P4. Men på E18 vid Rocklunda, där två olyckor inträffat har det inte gjorts någon halkbekämpning.

– I de norra delarna av Västmanland har det skett halkbekämpning. Men däremot inte på de södra delarna eftersom där har vi inte fått några indikationer ifrån våra väderstationer på att det har varit någon halka, säger Trafikverkets Maria Eriksson till Sveriges Radio P4.