Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många skadade i Hummelsta

Minst åtta personer skadades i seriekrocken vid Hummelsta på lördag eftermiddag.

Annons

Fyra bilar var inblandade i krocken på E18, mellan Enköping och Västerås, i höjd med Hummelsta på lördag eftermiddag.

Det var strax före fem på eftermiddagen som en bil försökte vända vid en katastroföverfart, alltså den plats i mitten av motorvägen som finns till för räddningsfordon. Bilen blev påkörd bakifrån i samband med vändningen. Sammanlagt fyra bilar på väg mot Västerås krockade.

Per Lundström bor i närheten och på lördag eftermiddag var han ute för att flytta sina hästar mellan två hagar intill motorvägen.

- Det händer varje dag att folk vänder just där, och det smäller ju nu och då. Det är för att det är så dåligt skyltat i Enköping att folk hamnar fel, säger han.

Fyra personer fördes till sjukhuset i Västerås efter olyckan, tre till Akademiska sjukhuset i Uppsala, och en person till lasarettet i Enköping. Ingen av de skadade är hemmahörande i Västmanlands län.

Ett barn skadades allvarligt och flögs i helikopter direkt till Uppsala. Barnet vårdades fortfarande på intensivvårdsavdelningen på söndagen. De andra sju klarade sig med lindriga skador.

Det har förekommit uppgifter om att ytterligare en person skadades i olyckan, men det har inte gått att få bekräftat under söndagen.