Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många små önskemål

De sammanlagda önskemålen på investeringar under 2012 ligger på 15,5 miljoner kronor i Surahammar.

Den beslutade investeringsbudgeten i Surahammars kommun för förra året låg på 23,3 miljoner, 2010 var det 27,5 miljoner. Så de önskemål om investeringar som kommit för i år är minst sagt återhållsamma.

Totalsumman blir knappt 15,5 miljoner kronor.

De största posterna gäller skolan. Skolan begär 2,5 miljoner för att investera i IT.2 miljoner behövs för att göra ombyggnaden av förskolan och fritis i Virsbo.

1,5 miljoner önskas till att kunna utföra ”topping” av gator och vägar i tätorterna.

1,8 miljoner behövs för att fixa till personalrum på äldreboendet Österängen. Av dem tas 1 miljon från förra årets investeringsbudget och 800000 från årets. Ytterligare 600000 behövs för LSS-boendet på Österängen.

670000 behövs till fönsterbyten på Ängsgården. Källbogården behöver 750000 kronor för att rusta upp kök och tvättavdelning. Man tänker också investera i nya larm på Dynabacken och Städet. Prislapp 700000 kronor.

Tuppkärrsskolan har rustats upp ordentligt de senaste åren. Det som återstår är utemiljön och en del justeringar i köket. Totalkostnad 750000 kronor.

En noterbar summa är att kanslienheten vill investera 90000 kronor i 18 Ipad, datorplattor, till kommunstyrelsens medlemmar och personalen på centralförvaltningen.

Det ekonomiska läget för kommunen är ju kärvt och besparingskraven stora. Än så länge är det oklart hur mycket av önskemålen som kommer att beviljas.

Slutligt beslut tas av fullmäktige i slutet av februari.