Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många sökande till kommunens sommarjobb

Västerås stad erbjuder fler praktikplatser i år, och ännu fler praktikjobb kan vara på väg. Ändå är antalet sökande många gånger fler än antalet platser, både till praktikplatser och vanliga sommarjobb.

I dagarna får de sökande besked om de har fått någon tjänst. För de flesta har beskedet varit en besvikelse. 1 700 gymnasieelever hade sökt 600 praktikplatser. 860 personer hade sökt de cirka 400 mer traditionella sommarjobben som erbjöds inom vård och omsorg.

Men fler praktikplatser för gymnasieungdomar är på väg.

- Regeringen gick ut för någon tid sedan och sa att man vill skicka med mer pengar för att erbjuda ungdomar sommarjobb. Vi kanske får 1 eller 2 miljoner kronor, men hur många extra jobb det betyder i Västerås kan jag inte säga i dag. Pengarna kommer till oss via arbetsförmedlingen, säger Roger Haddad (fp), kommunalråd och ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.