Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många som vill bada har inte råd

Artikel 78 av 81
Striden om kvinnobadet
Visa alla artiklar

BK Hedlund skriver en fin insändare om badhistorik. Jag förstår däremot inte vad den har med dagens problem med separerade badtider att göra.

Idag behöver man inte gå till badhus för att hålla sig ren, då alla har tvättmöjlighet hemma. Att män och kvinnor gick på olika tider var för att många badhus inte hade separata tvättrum och man badade (simmade) naken av hygieniska skäl. Om man nu vill ha separata tider, så kan de som är intresserade hyra simhallen för eget bruk utanför ordinarie badtider.

Jag förstår inte dessa som hela tiden ska bjuda med andras pengar det vill säga skattemedel. Det finns nog både kvinnor och män (pensionärer) som skulle vilja träffas för gemenskap en gång i veckan på våra bad men ej har ekonomi för detta. Entré 40 kr, buss tor 46 kr om man har 10-kort. Jag ställer inte grupper mot varandra, men ibland kanske politiker kan fundera lite på dem som krattade manegen innan de tog vid.

Thom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare