Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många tipsar om rattfulla

I dag tar polisen och ideella krafttag mot rattonykterheten. Allmänheten är polisens bästa hjälp i kampen.

I dag uppmärksammas trafiknykterhetens dag i hela landet. Polisen har fler nykterhetskontroller än vanligt och i Västerås manifesterar Motorförarnas helnykterhetsförbund tillsammans med polisen utanför systembolagen på Erikslund och Hälla.

- Det är klart att det är ett problem. Det tas ju någon eller ett par rattfyllerister med alkohol varje dag och någon med narkotika varje dygn, säger Jörgen Bergfasth, chef för Västmanlandspolisens trafikavdelning.

Allra vanligast är att polisen tar rattfylleristerna efter tips från allmänheten. Många tas också i polisens nykterhetskontroller och en del åker dit efter olyckor.  

- I och med att det har varit så mycket information i media om den här dagen borde vi väl inte träffa på en enda rattfyllerist. Men vi får väl se hur det blir, säger Jörgen Bergfasth.

Och strax före klockan 11 fastnade den första misstänkta rattfylleristen i polisens kontroll på Tallmästargatan. En 21-årig kvinna blåste positivt och fick följa med till polisstationen för provtagning.