Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många vill köpa Centra

När tiden gick ut på onsdagen hade över 20 spekulanter anmält sitt intresse för att köpa konkursdrabbade gallerian Centra i Västerås.

Enligt konkursförvaltaren advokat Michael Knutsson på Ackordscentralen har den mäklare han lämnat försäljningsuppdraget till bedömt flera bud som intressanta och seriösa.

– Mer än så kan jag inte säga förrän vi har ett avtal påskrivet och klart för att inte störa affärerna, säger Michael Knutsson.

Gallerian, som drevs i bolaget Felidae AB, begärdes i konkurs den 29 januari efter en ansökan från den tidigare ägaren Boultbee-koncernen, som via andra ägarbolag också äger Gallerian och Punkt i Västerås.

Störste fordringsägaren Excalibur Funding tog över panter och lån på 227 miljoner efter likaledes konkursade Lehman Brothers och bestämde sig ganska snabbt för en försäljning.

Fastigheten är värderad till 175 miljoner.

Nu ska ett antal seriösa intressenter få möjlighet att titta närmare på både fastigheten och de avtal som finns.

Michael Knutsson hoppas att ett kontrakt ska kunna skrivas i augusti och försäljningen vara klar i september.

Han har också i uppgift att granska bokföring och tidigare transaktioner och lämna en förvaltarberättelse.

– Den ska vara inne i slutet av juli, men jag är inte säker på att den anlitade revisorn hinner granska ekonomi och bokföring till dess. Det är ett omfattande material, säger konkursförvaltaren Michael Knutsson.

Fastigheten går enligt konkursförvaltaren nu runt på egna intäkter.