Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många ville hedra minnet

Det var ingen vanlig tisdagskväll på Malmabanan. Inga crosscyklar. I stället tyst och fridfullt samtidigt som solen sänkte sig på augustihimlen. De enda motorljuden som hördes var från bilarna på väg till och från Hökåsen och Tillberga.

Många ville hedra minnet av den förolyckade 15-åringen. Det spelar ingen som helst roll att han han tävlade för en annan klubb än VMK. De kanske inte kände honom alls mer än till namnet, kanske inte ens det. Men de hade minst en sak gemensamt. De som kom för att hedra honom älskar också motocross och det är svårt att förstå att någon som håller på med det bästa som finns inte längre kan göra det.

VMK och Motocrossverige är i sorg. Sakta, en och en eller i grupp, med sänkta huvuden, går medlemmar, funktionärer, föräldrar och förare från klubbhuset och ett par hundra meter bort till olycksplatsen efter startrakan. Någon tänder ljus, andra lägger ner blommor som börjar bilda en liten ö under det tält som står vid sidan av banan.

Många gråter. Andra står tysta och tittar på blommorna, kepsen och på porträttet på 15-åringen. De försöker ta in, försöker förstå det obegripliga. 15-åringen var ju där för att tävla på SM i söndags men han kommer inte på nästa tävling och inte på nästa heller. Något ohyggligt tragiskt kom emellan. Något som är så svårt att förstå.

De går med tunga steg tillbaka till klubbhuset där det hålls en tyst minut utanför. Sedan samling i klubblokalen för att tillsammans försöka gå vidare. Hur kunde det obegripliga hända? En fråga som olycksutredningen kanske kan ge svar på längre fram.

För en sådan här kväll finns inga enkla svar. En sådan här kväll finns mest bara sorg.