Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mångfald på schemat när högskolan bjuder in till temadag

Under fredagen arrangerar Mälardalens högskola, MDH, Västerås största mångfaldsdag för näringslivet och organisationer.

120 deltagare från verksamheter runt om i Västmanland kommer att delta på olika föreläsningar på temat mångfald.

Eva Lindell, forskare vid MDH, är tillsammans med Lars-Göran Wadén, rådgivare inom tillgänglighet och Azita Shariati, vd för Sodexo, är årets huvudföreläsare.

– Under de senaste årtiondena har vår arbetsmarknad gått igenom stora förändringar, mycket till följd av digitalisering och globalisering. Konsekvensen blir en allt mer upphackad, flytande och otrygg tillvaro för allt fler människor. Jag ska prata om den här pågående förändringen och hur vi kan förstå dessa förändringar i relation till den regionala arbetsmarknaden i Sörmland och Västmanland, säger Eva Lindell i ett pressmeddelande.

I fyra parallella seminarier kan deltagarna välja om de vill lyssna till Mimer, IKEA, McDonald's, Arbetsförmedlingen, Humanitas eller Mälardalens Brand- och Räddningsförbund.

Bakom Mångfaldsdagen, som arrangeras för femte året i rad, står ABB, Svenskt näringsliv, VLT, Handelskammaren Mälardalen, Länsstyrelsen Västmanlands län, Arbetsförmedlingen samt parterna i Samhällskontraktet: MDH, Eskilstuna kommun, Västerås stad, Landstinget Sörmland och Region Västmanland.