Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mångmiljonbelopp för att säga upp avtalet med Nextjet – dina skattepengar används

Uppemot 14 miljoner kronor – så stor blir kostnaden för skattebetalarna när flygplatsbolaget säger upp avtalet med Nextjet. ”Det blir oacceptabla siffror” säger kommunstyrelsens ordförande Anders Teljebäck.

Flygplatsbolagets avtal med Nextjet är uppsagt från och med den 1 november. Men först nu finns det uppgifter om hur mycket det hela kommer att kosta skattebetalarna. Kommunstyrelsen ordförande Anders Teljebäck berättade först om nyheten för P4 Västmanland.

- Det kommer kosta mellan 12 och 14 beroende hur man gör. Vi måste ta beslut i kommunstyrelsen om en kreditram, säger han till VLT.

Läs mer: Nya ordföranden: Det är ett kamikazeuppdrag

Men han är inte nöjd med utfallet.

- Det blir oacceptabla siffror. 55 till 57 miljoner i förlust för hela flygplatsbolaget.

Han säger att ansvaret ligger hos styrelsen och den tidigare flygplatsledningen, men att han och övriga i moderbolaget Västerås Stadshus ab även bär del i ansvaret. I dag meddelades också att Västerås Nya Flygplats får en ny ordförande Ulla Persson (S).

Kommer det bli några andra förändringar i hur styrelsens sammansättning?

- Det vet jag inte det idag, säger Teljebäck.

Tycker du att resten av styrelsen ska avgå?

- Jag har aldrig uppmanat dem att avgå, men man kanske själv ska fundera på vilken roll man haft själv i det här, säger han.

Men Anders Teljebäck vill hellre blicka framåt. Han säger att det viktiga är målet att inte ha en större förlust för flygplatsbolaget än 20 miljoner kronor 2019, vilket han tror är görbart med den nya vd:n och nya ordföranden på plats.