Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mångmiljonorder till ABB

ABB Process Automation har fått en order värd 133 miljoner kronor på leverans av ett ventilationssystem för järnvägstunneln Gotthard i Alperna i Schweiz.

Tillsammans med tyska TLT Turbo GmbH ska ABB svara för utveckling, produktion och installation av vad som kommer att bli det största tunnelventilationssystem som någonsin byggts. Systemet kommer att förse hela tunnelnätet, som omfattar tunnlar, schakt och passager på tillsammans 152 kilometer, med frisk luft.

– Tillförlitlighet, säkerhet och kvalitet är avgörande för detta projekt. Ventilationssystemet motsvarar kundens höga säkerhetskrav och säkerställer en energieffektiv drift, säger Veli-Matti Reinikkala, chef för division ABB Process Automation.

Enligt planerna ska hela järnvägssystemet installeras och tas i drift 2012. ABB:s del omfattar bland annat mellan och lågspänningsställverk samt automationssystemet 800xA.