Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mångmiljonvinst till Skultuna

(Uppdaterad söndag 15.25) Någon som lämnat in sin Lottokupong hos Fernas Tobak i Skultuna har just nu 14.542.526 skäl att vara glad efter sin miljonvinst.

- Vi vet att det är ett spel som gjorts i Skultuna och som vid kvällens dragning på Lotto 1 varit ensam om att ha sju rätt, säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör vid Svenska Spel på lördagskvällen.

Efter flera dragningar utan högvinster var den samlade jackpotten uppe i 14.542.526 kronor.

Klart är att det var nummer 33 på kupongen som fällde avgörandet. Inför sjunde och sista Lottokulan var det 32 personer som hade sex rätt och chans på den ackumulerade vinsten på drygt 14 miljoner kronor.

Sjunde Lottokulan föll på plats med siffran 33 - vilket innebar att de övriga 31 personerna missade miljonerna - som i stället hamnade i Skultuna.

Jokerraden på miljonvinnarens kupong var dock inte sådan att den väldiga högvinsten gick ut - men 14.542.526 kronor är i alla fall anledning nog att fira.

Någon timme efter dragningen stod det klart att spelet var inlämnat hos Nya Fernas Tobak - där tidigare åtskilliga lott-, tips- och travvinster också sålts. I butiken visste man på söndagsförmiddagen ännu inte vem vinnaren är.

Enligt Wenche Solberg, vinnaransvarig vid Svenska Spel lämnades spelet in under onsdagen och var ett så kallat huxfluxspel för 40 kronor, med rader valda av datorn.

När Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson nådde vinnaren vid lunchtid på söndagen sade vinnaren - en man i 35-årsåldern som bor i Västeråstrakten: "Jaha? Sju rätt förstod jag, men vad sa du att jag hade vunnit? 14 miljoner? Du skojar!" Varpå följde ett glatt skratt.

En ny säng och kanske en långresa står på programmet för vinnaren, som vill vara anonym. Första resan går till Svenska Spels huvudkontor i Visby för att hämta vinsten.