Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Manifestation till stöd för beskjutne polisen och hans familj

 
Skottlossningen mot polismannen och hans familj
Visa alla artiklar

Helgens attack mot en polisfamiljs hem har engagerat och upprört många västeråsare – därför arrangerar nätverket Vänliga Västerås under måndagen en manifestation med anledning av attacken. VLT kommer att vara på plat soch sända live.

[+] Live-tv 12.10: Manifestation till stöd för polismannen och hans familj

Med start klockan 12.15 på måndagen arrangeras manifestationen utanför polishuset till stöd för både den drabbade familjen och för polisen i Västerås.

– Vi tycker att det som hänt är ett angrepp på vårt samhällssystem och vill ge västeråsarna en chans att visa sin solidaritet med den drabbade familjen, med polisen samt visa sitt stöd för ett öppet demokratiskt samhälle, säger Lena Hörngren, som tillsammans med Lennart Klaar och Mårten Hallberg tagit initiativ till manifestationen och bjudit in via sociala medier, bland annat via ett event på Vänliga Västerås Facebook-sida.

Vänliga Västerås skriver så här om manifestationen:

"En västeråspolis har i sitt hem attackerats i natten i sitt hem med ett livsfarligt skjutvapen. Förövaren har skjutit sönder familjens trygghet och hade kunnat döda hela familjen. Detta är ett angrepp inte bara mot denna polisfamilj utan mot hela vårt samhälle."