Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Manipulerade uttagsautomater i Västerås i helgen

Preparerade automater behåller kundernas pengar.

Annons

Två fall av manipulerade uttagsautomater har upptäckts i Västerås under helgen.

På söndagsförmiddagen upptäcktes en manipulerad automat i Västerås city, Swedbanks automat vid korsningen Vasagatan - Hantverksgatan. Automaten hade preparerats med en anordning som gjorde att kunderna inte fick sina pengar utan istället fångades upp av anordningen för att sedan kunna tömmas av bedragaren.

Enligt polisen upptäcktes denna anordning innan allt för många kunder drabbades. Den är också bortplockad och tagen i beslag av polisen. En teknisk undersökning kommer att genomföras.

- Den upptäcktes av Loomis. När man tog bort den hittades en mindre summa pengar, säger Ivan Åslund, LKC-befäl vid polisen i Västerås.

På lördagseftermiddagen manipulerades också en automat utanför Willys på Erikslund. Där hann dock listen som stoppar upp sedlarna tas bort innan polisen kom dit.

Polisen har ännu ingen misstänkt för bedrägerierna och polisen tror att fler uttagsautomater kommer manipuleras.

- Det finns ligor som resor runt och sätter upp sådant här, men det finns också lokala förmågor, säger Åslund.

Ofta sker det på platser där det inte är mycket folk i rörelse, som city en söndagsförmiddag.

Ivan Åslund säger att om man som kund inte får ut sina pengar ska man kontakta polisen på en gång, eller om banken är öppen kalla ut bankpersonalen.