Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mannen sålde saker han inte ägde

23-åringen ”sålde” saker han inte ägde på auktionssajten Tradera. Anledning: Han behövde pengar till sitt spelmissbruk.

23-åringen lyckades förmå fem personer att betala närmare 22 000 kronor till honom. Han ”sålde” både telefoner, kamerastativ och datorer.

23-åringen ville ha pengarna överförda direkt till sitt konto. När köparna insisterade att få betala via en betaltjänst på nätet vägrade han och sa att dealen bara gällde vid snabb affär.

Minst fem personer gick på det, men enligt 23-åringen kan det röra sig om fler. Efteråt skickade han ett mejl och sa att de blivit lurade och att de fick polisanmäla honom.

Till en kvinna i Umeå, som trodde att hon köpt en dator, skrev han ett långt mejl där han bekände att han hade ett spelmissbruk sedan hon upprepade gånger stött på honom via mejl om att datorn inte kommit. Hon hotade också med att polisanmäla händelsen.

”Hej, jag vill berätta hur det ligger till nu. I slutet av förra veckan brast båten. Båten jag hållit flytande i sju–åtta års tid med lögner hit och dit. Till och med min egen familj har jag lurat. Jag har kämpat mot spelmissbruk sedan jag var 13 år då jag stal av min egen far för att spela online. Tio år av den här skiten alltså.”

23-åringen förklarar också att han på grund av det blivit asocial. Att han förlorat alla vänner och inte ens lämnat huset och knappt sitt rum på månader. Han åtalas nu för bedrägeri.