Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Människors övergrepp och våld mot djur fortsätter

Den 4 oktober, World Animal Day/Djurens Dag, uppmärksammades alla djur som misshandlas, blir mentalt störda i sina små burar, transporteras i dygn, utsätts för medicinska experiment, slängs levande i kokande vatten (hundvalpar till exempel), får sina kroppar sönderskurna i slakt efter svår misshandel (till exempel de grisar i Italien som är avsedda för våra delikatessdiskar), hästar som används som idrottsredskap, hundar och katter som avlas med "defekta" kroppar för att passa rådande mode och så vidare.

Men Djurens Dag har i almanackan ersatts med Kanelbullens dag, ett bakverk som, liksom alla andra år, fick stor uppmärksamhet den 4 oktober. Mycket större uppmärksamhet än årets WWF-rapport som visade att människan kan vara på väg att orsaka den sjätte massutrotningen. Bestånden av ryggradsdjur kommer att ha minskat med 67 procent under 50 år, från 1970-2020. Redan nu har populationerna mer än halverats.

Vi bör ta avstånd från dagens djurförtryck i form av trakasserier, övergrepp och våld som legitimeras bland annat inom djurindustrin och på nöjesarenorna.

Gunnel Söderback, medlem i Djurens Rätt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare