Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus Ericssons revansch – slog stallkamraten: "Älskar den här banan"

Marcus Ericsson har haft en jobbig period i formel 1-cirkusen.
Men kanske kan en vändning vara på gång.
I lördagens kval inför Japans GP besegrade han stallkamraten Pascal Wehrlein.
– Jag är väldigt, väldigt nöjd, säger Ericsson.

Sauberstallet har haft svårt att hävda sig under hela säsongen och får allt som oftast slåss längre bak i startfältet.

Men på sistone har Marcus Ericsson också halkat efter sin stallkamrat i Sauber, Pascal Wehrlein, allt mer. I senaste racet i Malaysa var Kumlasonen en halvsekund långsammare än tysken, per varv än tysken.

I kvalet till Japans GP fick dock Marcus Ericsson sin revansch när han hade den 19:e snabbaste tiden och besegrade Wehrlein.

– Det blev mer och mer grepp i banan hela tiden, framför allt eftersom det hade regnat hela natten och att det var lite halvblött fortfarande när vi började, så banan förbättrades för varje varv egentligen. Med det i åtanke är jag väldigt, väldigt nöjd med att jag lyckades sätta två riktigt bra varv i kvalet, säger Ericsson till Viasat.

Och det står samtidigt klart att Ericsson flyttas upp placeringar. Detta sedan Fernandon Alonso, Carlos Sainz och Jolyon Palmer flyttas bak i startledet sedan de tvingats att byta motordelar. Ericsson kommer att starta som 16:e i racet.

– Det är en sådan bana som är lite mer old school, det är små marginaler, murarna är rätt så nära banan och det går väldigt, väldigt fort, så det gör att marginalerna är väldigt små om man gör misstag: Gör man ett litet misstag så sitter man i räcket. Det är lite mer som det var förr i tiden, speciellt i år när bilarna är så snabba så blir det kritiskt. Men jag tycker att det är kul, jag älskar den här banan, det är min favoritbana i hela kalendern. Jag tycker att det är superkul att vara här, säger Ericsson.

Oavsett vad blir det tufft för Sauberförarna att hävda sig i loppet, men Ericsson har ändå förhoppningar.

– I racet i morgon får vi hoppas ... Klart man inte hoppas på någon annans olycka, men ... Att det händer saker framför. Det skulle gynna oss. Sedan är det en del som får bestraffningar också, så vi får se vad jag kan göra.

Som så många gånger förr var Mercedesstjärnan Lewis Hamilton snabbast av alla och startar i pole position.

LÄS OCKSÅ: Marcus Ericsson långsammast under träningen till Japans GP