Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mardrömsstart för VSK

Acareffekten höll i exakt 23 sekunder. Då tog Landskrona ledningen mot VSK Fotboll. Bois leder med 2-0 efter första halvlek.

Det är strålande sol och härlig sommarvärme i Landskrona.

VSK Fotboll har haft en perfekt uppladdning i Skåne – men det hjälpte inte när matchen på Landskrona IP kickade igång.

Bois tog ledningen redan efter 23 sekunder. Och målet var snudd på parodi. Stefan Bärlin slog en passning hem mot mittbacken Per Pettersson. Passningen var alldeles för lös och Pettersson tvekade om han skulle möta den eller inte. Precis när han bestämde sig för att vända om och springa tillbaka mot mål snubblade han och föll omkull.

Det gav Landskronas Fredrik Olsson öppen gata och därifrån missade inte forwarden. Olsson rullade in 1-0 under Christian Caulker och gav VSK den sämsta tänkbara starten på matchen.

Och det blev värre. Efter 18 minuter kom Olsson rättvänd mot Pettersson igen. Boisforwarden vann den duellen också – och serverade Ajsel Kujovic som tog emot och hittade Caulkers vänstra hörn. Kujovics avslut betydde 2-0 och totalt mörker för Erik Acar i hans superettadebut.

Som om inte det vore nog tvingades VSK göra sitt första byte redan i den 33:e minuten. För dagen innermittfältaren Robin Blommé föll ihop efter en duell och tvingades utgå. Smällen verkade ta mot huvudet och Blommés status är oklar.

VSK var dock inte helt utspelat. Grönvitts nya 4-4-2 har visat en viss positiv tendens. Faktum är att VSK avslutat sex gånger jämfört med Landskronas sex i första halvlek – och skott på mål är 2-2 även om Landskronas varit klart vassare.

Maattias Mete fick det allra bästa läget efter 25 minuter. Mete blev helt sopren i boxen på Stefan Bärlins hörna men lyckades på något sätt nicka över. Mete hade även den näst bästa VSK-chansen i 43:e minuten efter ett fint anfall där Koyar Salimi (in istället för Blommé) måttade ett bra inlägg.