Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Maria Dellham (M): Personalen på BB sätter Västerås på kartan

TV-programmet En unge i minuten, som filmas på Västerås BB, ger en bra bild av sjukvården i Västmanland, tycker oppositionsrådet Maria Dellham. 

Att få barn är en av de största stunderna i en familjs liv. Under våren kan vi i dokumentärserien En unge i minuten i TV4 följa föräldrar och personal på förlossningsavdelningen på Västerås lasarett.

I programmet visas personalens viktiga insats inför och under hela förlossningsarbetet, men också hur deras vardag på jobbet ser ut.

En unge i minuten är filmad på ett ovanligt sätt med hjälp av 35 fastmonterade kameror som följer de medverkande och framför allt personalens arbete dygnet runt.

Efter bara ett par avsnitt märker vi redan av det mediala genomslaget. Vi kan läsa om programmet på löpsedlar och i veckotidningar, vilket leder till att Västerås sätts på kartan. Efter programmets slut kan man följa paren på TV4:s hemsida och läsa mer om personalen som arbetar på förlossningen.

I detta sammanhang blir det tydligt hur en väl organiserad sjukvård fungerar för oss västmanlänningar och hur beroende vi är av kunnig och entusiastisk personal. Detta är ett resultat av mångåriga satsningar i syfte att lyfta vårdens resultat med målet att sätta patienterna i fokus och ge länet landets bästa hälso- och sjukvård.

Det är viktigt att landstinget och Västerås tillsammans tar chansen att lyfta fram vår region och utnyttja alla tillfällen till god publicitet. Detta framför allt i personalrekryteringssyfte men också när det gäller inflyttning.

Att få arbeta med trevlig och kunnig personal är givetvis lockande, och mottagandet av blivande föräldrar är en viktig faktor för de flesta när man ska välja sin framtida bostadsort.

Vi i Moderaterna är stolta över personalen på BB och den varma bild som de genom programmet ger av Västerås.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel