Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Maria Liljedahl (SD): Vårdförbundet diskriminerar SD, regionens tredje största parti.

Historien upprepar sig. Det gör däremot inte argumenten.

Inför valet 2014 vägrade Vårdförbundet att samtala med oss, Sverigedemokraterna. Det bärande skälet till detta skulle vara att vår ”värdegrund” inte överensstämmer med förbundets.

Mer konkret: att vi säger nej till så kallade papperslösas rätt till vård som ”inte kan anstå” och att de i övrigt bara behöva betala 50 kronor per vårdbesök, förmåner som beslöts av Alliansregeringen med stöd av MP 2013. Ett beslut som M-ledaren Ulf Kristersson för övrigt nu beskriver som ”ett misstag”.

”Papperslösa” är alltså en förskönande, mindre laddad, omskrivning av personer som har nekats asyl, men som väljer att trotsa myndigheterna och illegalt uppehåller sig i landet. Inför valet i höst nekar Vårdförbundet, som beskriver sig som ”partipolitiskt obundet”, fortfarande att samtala med oss och vi portas också från det mingel i maj som övriga partier i Regionen annars välkomnas till.

Inför valet i höst nekar Vårdförbundet, som beskriver sig som ”partipolitiskt obundet”, fortfarande att samtala med oss och vi portas också från det mingel i maj som övriga partier i Regionen annars välkomnas till.

I Region Västmanland är SD tredje största parti. Det vore angeläget för oss att få höra Vårdförbundets syn på frågor som den ökande personalbristen på operation, sommarplanering, löneutveckling, arbetstider och annat som kan göra Region Västmanland till en attraktiv arbetsplats till så väl anställdas som patienters fromma. Med drygt 800 000 röster blev SD efter förra valet Sveriges tredje största parti.

Många väljare och sympatisörer finns säkert också inom Vårdförbundet. Men deras fackliga organisations vägran att tala med oss ger ett flagrant bevis på respektlöshet, inte minst gentemot medlemmarna, och ett skrämmande ihåligt demokratiskt synsätt.

Deras fackliga organisations vägran att tala med oss ger ett flagrant bevis på respektlöshet, inte minst gentemot medlemmarna, och ett skrämmande ihåligt demokratiskt synsätt.

Det ingår tydligen också i förbundets policy att göra exakt det som man anklagar SD för: att diskriminera och den värdegrund som Vårdförbundet säger sig stå på visar sig vara just grund. Men SD är vårdpartiet − på riktigt. Därför fortsätter vi vår kamp för en bättre sjukvårdspolitik. För både anställda och vårdtagare.

Maria Liljedahl (SD)

regionråd i opposition

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                      

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel