Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marie Fredriksson hade hela publiken i sin hand

Marie Fredriksson är inte helt återställd efter cancern men på scenen är hon fortfarande övertygande, kanske mer trovärdig än någonsin.

Det här är hennes första soloturné på fjorton år och - framförallt - den första sedan den svåra hjärntumören år 2002. Barfota och klädd i helsvart leds Marie Fredriksson in på den nedsläckta scenen och börjar konserten akustiskt med Så stilla så långsamt. Skört på ett vackert vis så redan nu är hela det fullsatta Konserthuset fångat.

Tillsammans med sitt (stundtals lite för svulstiga) band bjuder hon på en blandning av rocklåtar och ballader. Under sånger som Kom vila hos mig, Efter stormen och Mellan sommar och höst står vi i publiken mellan bänkraderna och dansar, medan de lugna låtarna som Sparvöga, Tro, Ett bord i solen och en otroligt stark version av Så skimrande var aldrig havet får oss att luta oss tillbaka i stolarna och nästan hålla andan.

För att vi blir så berörda.

Däremot är låtvalet litet för nostalgiskt. Jag vill höra mer om var Fredriksson befinner sig nu och hade önskat fler låtar från hennes senaste album, som släpptes i slutet av förra året och heter just: Nu.

Marie Fredriksson är en artist man verkligen lyssnar på, hon säger inte mycket mellan låtarna utan talar till oss genom musiken, genom sin sång.

Samspelet mellan henne och den varma publiken är en stor del av konsertupplevelsen. Marie Fredriksson är tillbaka och hennes fans älskar det.

Marie Fredriksson i Västerås

Vad: Marie Fredriksson

Var: Konserthuset

När: På lördagskvällen