Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marja Ramsin (MP): Riv upp avtalet om Kokpunkten!

Västeråsare, över 500 miljoner kronor och kanske ännu mer av våra skattepengar kommer att läggas på att förnya ett ”husvrak” som arkitekten Leif Karlsson, kallar Kokpunkten. Dessutom ligger det i riskzonen för reningsverket.

Kommunen har skrivit ett driftavtal på 25 år med ägaren Peab, vilket betyder att kommunen inte kan bestämma något alls, utan det är västeråsarna som betalar till ett privat bolag. Får man göra så här med skattemedel enligt kommunallagen och EU:s konkurrensregler, vilka säger att man ska upphandla verksamheter och inte göra upp med en part i slutna rum?

Västerås är bland de kommuner som ligger sämst till när det gäller invånares möjligheter att påverka utvecklingen av sin stad genom sina valda politiker. Demokratin tycks inte sättas i främsta rummet. Detta förmedlar alla de som i insändare och debattartiklar som uttryckt sitt misstroende om Kokpunkten.

Vi som vill värna vår stad och våra skattepengar pekar på de stora affärs-riskerna med projektet. Det blir dyrare, vi äger intebadet och det ligger i en riskzon – vem sjutton vill vistas i Skitviken med odörer från reningsverket och betala för det?

Ur ett hållbart ekonomiskt och socialt perspektiv är det bättre att satsa på Lögarängen som äventyrsbad. Då kan vi bygga i den takt ekonomin tillåter. Dessutom håller man på att projektera Lögarängen med sandstränder, naturrum och upplevelsepark. Där kan ett äventyrsbad passa in.

Kräv folkomröstning av era politiker! Riv upp beslutet om avtal med Peab! Satsa på Lögarängen och renovera Kristiansborgs-badet. Det är faktiskt väster-åsarnas skattepengar – inte kommunledningens.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel