Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Markstedt tror på VSK - trots poängtappet

Kryss (1-1) hemma mot serietvåan Akropolis trots massvis med chanser. Nu har VSK Fotboll tre poäng upp till strecket med bara två omgångar kvar.- Vi tycker att vi har spelat bra hela hösten, men vi måste ta poäng nu, säger tränaren Peter Markstedt.

Annons
Leif Berg och Peter Markstedt.

VLT mötte upp VSK-tränaren utanför omklädningsrummet på Swedbank Park.

Karwan Safari räddade en poäng med sitt 1-1-mål på straff i 88:e minuten.

Men Peter Markstedt kände att Grönvitt kunde fått med sig fler poäng.

- Första halvlek är djävulskt bra. Vi är det klart bättre laget i första. Men vi återigen oprecisa i straffområdet och är inte riktigt där på inspelen.

- I andra halvlek är det svängdörrar. Framför allt första 15-20 minuterna där de har möjlighet att döda matchen. Vi pumpar allt vi kan framåt och 99,9 procent av deras målchanser var på omställningar där vi tappade bollen i farliga lägen.

- Sen ryckte vi upp oss och skapade tillräckligt mycket chanser för att kvittera och kanske till och med vinna. Karwan har ytterligare ett läge efter kvitteringen.

Grönvitt fortsätter att äga mycket boll och spela publikfriande fotboll.

- Vi visar återigen att vi mäter oss med de absolut bästa i den här serien. Bortsett från den enda plumpen mot Dalkurd så tycker jag att vi har varit minst lika bra som alla lag om inte bättre, vilket jag tycker att vi är i dag.

Men utdelningen i form av mål och poäng är sämre.

Division 2-hotet är stort med tre poäng upp och sämre målskillnad än konkurrenterna ovanför strecket.

Är det irriterande att ni inte lyckas omvandla spelet och chanserna till fler segrar?

- Vi har inte försämrat chanserna. Huddinge gick om oss, men å andra sidan är läget som det var innan den här matchen. Vi måste vinna två matcher till. Tar vi poäng mot Umeå så lever matchen mot Södertälje. Och i den form Umeå är i nu jämfört med den vi är i så åker vi dit för att ta tre poäng. Vi tycker att vi har spelat bra hela hösten, men vi måste ta poäng nu.

- Det är klart att det känns så. Prestera bra går inte att leva på i längden. Det handlar om att göra mål och vara där när det verkligen gäller och vi har inte nåt hela vägen fram. Det är skillnaden mot ett lag i medgång. Prestation är en sak och resultat en annan. Men gör vi en bra match mot Umeå ska det mycket till om vi inte åker därifrån med tre poäng.

Hur ser du på agerande vid hörnan där Akropolis nickar in 0-1?

- Vi har diskuterat det och jag tycker inte att det är fel eller dåligt på något sätt. Är du först på en yta och kommer rätt spelar det ingen roll om du är 1.10 eller två meter. Är bollen rätt slagen är det svårt att försvara sig mot den och spelaren kommer i 180 och skarvar den. Vi ska inte belasta någon för det. Vi har pratat om det själva, att man ska våga tro på att vara först in i ytan – och det var deras spelare vid målet.

Här hittar du matchreferatet samt matchfakta.

Annons