Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marmbrandt nöjd SM-fyra

Det var ju så nära. När silverduellen mellan Malin Marmbrandt och Khaddi Sagnia var som hetast – då kom Jessica Samuelsson och gjorde om den till slaget om bronset.

– Men jag tror ändå inte att jag varit så här nöjd någon gång när jag har varit fyra, säger Marmbrandt.

Det var vid de svenska mästerskapen som avgjordes på Gunder Häggstadion i Gävle i helgen och där det blev seger i b-poolen i längdkvalet för Malin Marmbrandt från Västerås FK, som där hoppade 6,09 i sitt enda kvalhopp.

För Marmbrandt kvalade redan i första omgången och i kvalet var det bara Carolina Klüft från Växjö i den andra poolen som hoppade längre med sina 6,29.

I gårdagens final var det nära nog perfekta förhållanden samt att publiken var med på noterna.

– Det var en jättebra tävling. Det var oerhört bra stämning, säger Marmbrandt – som förutom hennes bästa hopp hade några riktigt bra övertrampshopp.

De var långa.

– Hmm. Man skall väl inte spekulera i hur långa de var...men det var långa, säger Marmbrandt.

Malin hoppade 6,25 med tre centimeter fram till bronset och ytterligare sju till silver. Vann längdhoppet gjorde Carolina Klüft från IFK Växjö och där hon underströk sin VM-form genom att hoppa 6.74.

I gårdagens spjutfinal kastade diskusfemman från i fredags, Matilda Gunnarsson från Västerås FK, säsongs-bästa och det var också det målet hon hade satt upp.

Gunnarsson nådde 44,77 och var sexa på det. Något som innebar SM-poäng till VFK.

Vann finalen gjorde Anna Wessman från Växjö på 53,74 och där det var något av ett getingbo för smålänningarna som tog hem tre guld på en halvtimma. Förutom Wessman så vann Carolina Klüft längdhoppet på 6,74 och Ellinor Hallin finalen på 100 meter häck på 13,78.

Nästa år är det 100-årsjubilerande Stockholm Stadion som kommer stå som värd för SM-tävlingarna.