Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Martin Andersson, SSU: Tror på bra demokrati i landstinget

Den tidigare ordföranden för landstingets barn- och ungdomsråd, Johan Widén, skriver om hur högljutt SSU var i debatten om rådens vara eller icke vara. Tyvärr stämmer detta inte riktigt.

Faktum är att det inte var SSU som var högljutt utan det var en del politiskt obundna ledamöter i rådet som blev oroliga för hur man skulle kunna säkerställa demokratin med den nya lösningen.

Även informationsmötena är en sanning med modifikation då jag inte anser att det var ett juste informationssätt när ledningen för landstinget samlar ihop råden för att informera om hur man har tänkt, där vi ledamöter fick känslan av att våra åsikter inte var speciellt mycket värda.

Det var också en väldigt skrämmande känsla när inte ens landstingets barn- och ungdomsråds egen ordförande hade en aning om hur den dåvarande majoriteten skulle förändra rådssituationen, förrän på informationsmötet som ägde rum några dagar innan beslutet om den nya organisationen skulle fattas. Att frågan har runnit ut i sanden vill jag starkt förneka.

SSU har sedan beslutet fattades diskuterat detta. Från SSU:s sida etablerades en intern arbetsgrupp under hösten för att presentera en bra och stabil lösning för Landstinget Västmanland. Detta arbete blev klart precis efter årsskiftet och för någon månad sedan blev vi inbjudna till ett möte på landstinget av de ansvariga politikerna.

Detta möte resulterade sedan i att landstinget bestämde sig för att starta en arbetsgrupp kring detta, där representanter för det gamla pensionärsrådet, handikapprådet samt barn- och ungdomsrådet ingår. Detta för att ta fram ett konstruktivt och stabilt förslag till ny organisation för råden och för att kunna säkerställa demokratin i landstinget.

Vi från SSU har stora förväntningar på detta arbete och tror att detta kommer att stärka landstinget och västmanlänningarnas möjlighet att påverka Landstinget Västmanland.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel