Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Måste visa mer än jag har gjort hittills”

Utdömd av sina egna under en galen vår. I kväll ska Christian Caulker göra mer än att nolla Åtvidaberg. VSK-målvakten ska förvandla sina kritiker till beundrare.
– Jag måste visa mer än jag har gjort hittills, säger 22-åringen.

Det finns kritik och så finns det vad Christian Caulker har fått utstå sedan han kom till VSK Fotboll.

Landslagsmålvakten från Sierra Leone dömdes tidigt ut av både tränare och spelare. Somliga kallar det mobbning – själv konstaterar han att starten i VSK varit allt annat än lugn.

Under en period drogs han med både en knä- och fotskada.

Hur mådde du då?

– Det var väldigt tufft. På den tiden var jag utestängd av många människor, jag kunde inte ringa dem eftersom de inte litade på mig utan undrade ”vem är den här killen?”. Jag hade två skador och kostade pengar. Jag trodde på min gud och det var han som räddade mig. Jag tror alltid på min gud och att jag är en vinnare och inte en förlorare.

Caulker hyllades efter genrepet mot Inter Åbo. Men han vill inte framhäva sig själv och snacka upp sin egen kapacitet.

– Jag tror inte på att prata så mycket om att jag är en bra målvakt hit och dit. Jag vill visa på planen att jag är bra och att fansen ska uppskatta vad jag gör där. Jag vill inte säga det om mig själv utan att andra ska göra det.

Men nu litar laget på dig, eller?

– Jag måste visa dem mer. Jag vill inte att de ska tycka något än, jag vill göra mer och när jag har gjort det kan de lita på mig. Just nu vill jag bara hålla mig lugn, vänta och se till att de blir väldigt nöjda med mig efter mina insatser.

Enligt uppgift till VLT har mittfältaren Simon Lundevall stor del i att Caulker nu – lagom till seriestart – accepterats och tagit en plats i gruppen.

Lundevall hjälpte Caulker när han mådde som sämst och hade målvakten inneboende under ett par dagar.

– Det är väldigt, väldigt bra för mig att vara en del av laget nu. Det är jättekul och speciellt Simon och jag har bra kontakt, han är min närmsta vän. Behöver jag hjälp med något pratar jag med honom. Det är jag väldigt glad över.

Umgås ni utanför fotbollen också?

– Ha, ha. Ja, ja. Jag brukar hänga i hans lägenhet hela dagarna.

Det måste vara en enorm skillnad att flytta från Sierra Leone hit. Vad gör du förutom att umgås med Lundevall?

– Förutom träningarna och matcherna sover jag mycket, är med Simon eller pratar i telefon och spelar playstation. Jag är inte utomhus så ofta.

Har det varit svårt att anpassa dig fotbollsmässigt?

– Jag är målvakt. Det är svårt men inte för svårt. Här är spelet väldigt snabbt och fysiskt. Det är väldigt, väldigt bra fotboll här.

I kväll börjar superettan för VSK. Då vaktar med största säkerhet Christian Caulker målet.

– Ja, det är jag väldigt, väldigt säker på, säger han.

Vinner ni?

– Det är fotboll. Vi respekterar vår motståndare eftersom de har ett bra lag. Vi ska spela tillsammans och försöka ta en seger.