Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mat kvar på spisen började brinna – lägenhet blev rökskadad

Det började brinna på spisen i en lägenhet i Dingtuna på tisdagsförmiddagen. Lägenheten blev obeboelig till följd av den rök och sot som bildades, enligt räddningstjänsten.

Vid klockan 10.25 larmades SOS om en brand i en enplansvilla med två lägenheter i Dingtuna, utanför Västerås. Polis och två styrkor från räddningstjänsten åkte ut till platsen.

Initialt syntes inga öppna lågor men det pyrde ut rök från en av lägenheterna.

– Den ena lägenheten har brunnit. Vi har släckt av branden och burit ut det som brunnit. Vi har ventilerat ut röken, men lägenheten är obeboelig nu, säger Joakim Lindqvist, inre befäl vid Räddsam Mälardalen.

Branden var släckt strax efter 11, därefter stannade en av räddningstjänstens styrkor kvar vid platsen för att kontrollera grannlägenheten.

Ingen var hemma när branden startade. Polisen kunde senare konstatera att branden orsakats av att mat hade blivit kvarglömt på spisen.

– Det var mat som stod på spisen som börjat brinna och som orsakade rökutvecklingen, säger Linnéa Hultberg, befäl vid polisens länskommunikationscentral.

Polisen rubricerar ärendet som allmänfarlig vårdslöshet.