Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Goda lunchpizzor men halvljummen pasta

Goda pizzor men pastan är rätt blek. Piazza Di Spagna får en svag trea i betyg av Lunchkollen. 

Annons
Västeråsklassiker. Piazza Di Spagna erbjuder allt från kött, fisk och pasta på lunchen, förutom sina klassiska pizzor.

Den klassiska Västeråskrogen på Vasagatan erbjuder lunch för 90 kronor. I priset får man pizzasallad och bröd att börja med samt kaffe och liten chokladbit som avslut. Till maten ingår sodavatten, lättöl eller lingondryck, vill man i stället ha en liten läsk kostar det 24 kronor extra.

På lunchmenyn erbjuds en kött/fågel- och en fiskrätt som varieras varje dag samt två pastarätter och pizzasorter (däribland vegetarisk) som varieras från vecka till vecka.

Pizzan är riktigt god med krispig botten och rykande krämig ost. Lunchkollen testar också bland annat en av pastarätterna: pasta med kyckling och paprika i currysås. Någon paprika ser vi inte röken av, det har snålats med både kycklingbitar och curry i såsen och pastan längst ut på tallriken är knappt ljummen medan den i mitten är het – ungefär som när man har micrat en pastatallrik.

Exempel på dagens lunchrätter under förra veckan är gräddstuvad pyttipanna med rödbetor, smörstekt tilapia med romsås, BBQ-marinerade revbensspjäll med het harissa och ugnsrostad potatis, fiskgratäng med skaldjur i vitvinssås samt moussaka.

Moussakan, som serveras med tzatziki, är bra, om än lite salt, och fiskgratängen smakar helt okej.

Personalen på Piazza Di Spagna är trevlig och atmosfären är lugn och mysig.

Betyg: 3/5

Klassisk inredning. Mysig atmosfär på Piazza Di Spagna.

Mer läsning

Annons