Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemtrevligt och välsmakande på werdshuset

En gemytlig restaurang som verkligen vet hur man gör och presenterar en salladsbuffé.

Annons
Hässlö Werdshus erbjuder lunch tisdag till fredag.

Miljön, inredningen och atmos-fären på Hässlö Werdshus är verkligen hemtrevlig. Inne i restaurangen är det ombonat med en blandning av gammalt och nytt och på den charmiga uteterrtassen klättrar vinrankor längs väggarna. Även personalen ger ett trevligt bemötande.

På lunchmenyn finns en pasta-, en sallads- och en fiskrätt som varieras vecko-vis samt en kött/fågelrätt som byts ut dagligen. För lunchpriset 95 kronor ingår också en soppa, sallads- buffé, valfri dryck och kaffe på maten.

Salladsbaren – eller den vegetariska buffén som värdshuset kallar det – är suverän! Här finns bland annat sallad av marinerad paprika i olika färger, champinjoner, egenpressad gurka, champinjoner, oliver, broccoli, vattenmelon, keso, aioli och tzatziki, samt små glas med ”vitaminkicks- juice”. Väldigt gott och fräscht – och snyggt upp- dukat!

Förrättssoppan, en grönsakssoppa, är ganska smaklös och tråkig men brödet och örtsmöret som serveras till är smarrigt.

Laxpastan är god, vi testar även en riktigt god flundra som är perfekt stekt och serveras med rödbetor och kapris, men potatisen är något torr och hård. Den oliv- och fetaostmarinerade kycklingen med tomatsås smakar också väldigt bra. Beställer man veckans sallad, som förra veckan var tonfisk, får man en skål med burkfisk och ägghalvor som man sedan komponerar ihop själv med den vege-tariska buffén.

Vill man lyxa till det erbjuds både två- och trerätters ”Officerslunch” (195 till 310 kronor) som förra veckan bestod av Filé mignon till varmrätt.

Den fina salladsbuffén består av många olika grönsaker, frukt och såser och smakar riktigt bra.

Mer läsning

Annons