Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hög standard på Lillåudden

Spännande och vällagade rätter, suverän miljö och med sinne för detaljer. Bistro du Lac, på Lillåuddens sydöstra strand, erbjuder lunchgästerna hög standard.

Annons
Lillåuddens franska bisro. Bistro du Lac har en härlig miljö och atmosfär, personalen är trevlig och i högtalarna spelas sköna soulklassiker.

Det hör inte till vanligheten att få sin lunchrätt serverad på en förvärmd tallrik på ett lunchställe. Eller att gästerna får tygservetter, eller serveras fluffigt uppvispat örtsmör till det krispiga surdegsbrödet. Men på Bistro du Lac tänker man på detaljerna och håller hög standard – även på lunchen. Imponerande!

Lunchmenyn består av en fisk- och en kött/fågelrätt (115 kronor) som varieras från dag till dag samt en vegetarisk rätt (115 kronor) och två ”kockens erbjudande” (145–205 kronor) som byts ut veckovis. Det handlar om fransk kokkonst, och när tallrikarna kommer ut från köket är det tydligt att det är mat gjord med kärlek. Elegant upplagt och väldigt gott!

Lunchkollen testade rökt kolja med citron och grönsaker samt pocherad sej med vinkokta champinjoner och salsa verde. Båda fiskarna har perfekt temperatur och tillbehören är vällagade. Även kyckling tagine smakar väldigt bra, en snygg variant av marockansk gryta med kyckling, saffran, grönsaker och mycket citron.

Vi provar dessutom vad kocken rekommenderar: Lammrack och den franska klassikern bœuf bourguignon. Den rödvinsbrässerade oxkinden är så mör att den faller isär när man tar en bit med gaffeln och tillbehören – potatispuré och glaserade morötter – passar väldigt bra till. Även lammracken är riktigt smarrig.

Den enda besvikelsen Lunchkollen stöter på är veckans vegetariska rätt: Vol au vent (stuvade kikärtor och spenat i smördeg), den är för tam i kryddningen och smakar inte alls saffran, som menyn utlovat.

I priserna ingår en liten sallad innan maten, en liten korg med supergott bröd, dryck samt kaffe.

Full pott i Lunchkollen. Fem gafflar till fransk bistro som bjuder lunchgästerna på det där lilla extra.

Mer läsning

Annons