Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Husmanskost i ombonad miljö vid Svartåns kant

Sina klassiska husmansrätter är Falkenbergska kvarnen riktigt duktiga på. Men de är sämre på att improvisera.

Annons
Mysigt lunchställe. Fantastisk miljö och trevlig personal på Falkenbergska kvarnen.

Miljön och atmosfären är verkligen supermysig på Falkenbergska kvarnen, ombonade bord i valv och med utsikt över Svartån.

Tre rätter är vad som erbjuds på lunchen – två varma rätter som byts ut varje dag och caesarsallad med antingen kyckling eller räkor. Många av rätterna (85 kronor) är tätt återkommande – klassiska svenska husmansrätter.

Under förra veckan erbjöds till exempel stekt fläsk med löksås, kokt rimmad oxbringa med rotmos, stekt kapkummel med saffrangräddsås och pocherad kolja med skirat smör och räkor.

Den stekta strömmingen som Lunchkollen testar är riktigt bra, likaså pannbiffen med gräddsås. Potatismoset till de båda rätterna är lent och krämigt, men det är lite snålt med lingon till.

Spaghetti Bolognesen är väl smaksatt med örter, men pastan är något överkokt. Fredagens långkok på karré, som serveras med potatisgratäng, är en riktigt härlig gryta.

Caesarsalladen (95 kronor) är däremot inte lika imponerande. Kycklingen är torr, salladen består av för mycket gröna blad och för lite tillbehör och dressing.

I lunchpriset ingår kolsyrat vatten, en skål med sallad, bröd, olivtapenade och kaffe eller te. Vill man ha läsk kostar det 23 kronor extra.

Stekt strömming med potatismos, brynt smör och lingon serverades förra veckan.

Falkenbergska kvarnen

Betyg: Tre gafflar av fem möjliga

Mer läsning

Annons