Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte bara sushi hos drottningen i Sigmahuset

Atmosfären är trevlig, maten är okej men har sina brister vad gäller smakerna. Det blir en svag trea i betyg till Sushi Queen.SUSHI QUEEN. På det lilla sushi-haket på Sigmatorget finns förutom sushi lite maki, smårätter, soppa och varmrätter på menyn.

Annons
stora fönster. Lugn atmosfär och trevlig utsikt mot Sigmatorget.

Sushin är helt okej, riset är dock lite torrt och laxen lite smaklös. Makrillen och räkorna smakar mer och vi gillar California med krabba, avokado, majonnäs, gurka och morot, som dessutom är mättande.

Är man vegetarian är det som erbjuds en tiobitars sushi med ägg, tofu, avokado och vegetariska rullar.

Lunchkollen testar även några av varmrätterna. Både yakiniku och yakitori serveras med ris som är ljummet och lite för torrt.

Torrt är även yakinikuns tunnt skivade entrecôte och man kan bara ana smaken av yakunikusåsen. Desto bättre smakar yakitorin, kycklingspetten är visserligen halvfabrikat men här är teriyakismaken (japansk soyasås) tydlig och god.

Gyozan – fyllda degknyten – är smarriga och serveras riktigt heta.

Priset på lunchrätterna ligger mellan 65 och 110 kronor, japansk soppa och kaffe ingår. Vill man dricka läsk eller kolsyrat vatten till maten kostar det 12 kronor extra.

Sushi Queen har en fräsch och avskalad inredning, en lugn atmosfär med trevlig fönsterutsikt. Personalen är trevlig och snabb.

Mer läsning

Annons