Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mälarstranden lockar med sjönära lunch

Lunchrätterna på Öster Mälarstrands krog har brister, det är allt runt omkring som gör att de precis snuddar vid en fyra i betyg.

Annons
POPULÄRT. När det är fint väder är det många som lunchar på Öster Mälarstrands krog.

ÖSTER MÄLARSTRANDS KROG. På menyn finns en dagens rätt och tre rätter som byts ut veckovis, varav en vegetariskt.

Dagens rätt kan till exempel vara dragonstekt kycklingfilé med vitlöksstompad potatis, pocherad torsk med ägg, räkor och pepparrot eller köttspett serverat med en kall potatissallad.

Förra veckans salladsrätt presenteras som ”sallad på rökt lax och avokado” men någon avokado ser vi inte röken av. Och den rökta laxen är uppskuren och gjord till en röra med majonnäs – slöseri på lax tycker Lunchkollen.

Den vegetariska rätten är quornfärsbiffar med rödbets-slaw, fräscht men nästan helt okryddat och dåligt saltat.

Lammfärsbiffen som vi testar är däremot saftig och god och serveras med här-liga grönsaker till. Men det är för snålt med sås, potatisen mer kokt än rostad och den så kallade myntadressingen smakar inte mynta.

Öster Mälarstrands krogs salladsbar imponerar mer på oss än själva lunchrätterna. Salladsbuffén, som ingår i lunchpriset (105 kronor) är otroligt bra och erbjuder bland annat räkor, strömming, bönmix, coleslaw, grönsallad, solrosfrön, oliver och ett supergott bröd.

Kaffe på maten samt kolsyrat vatten, lättöl eller saft ingår.

Den fantastiska miljön gör förstås att omdömet stärks ytterligare, här sitter man vid Mälaren och äter. Ute- serveringen är stor och trevligt möblerad, inomhus är det ljust och öppet.

En saftig och god lammfärsbiff men med något smaklös sås.

Mer läsning

Annons