Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mättande och smarrig pizzabuffé

På American Pizza Palace på Erikslund serveras god och mättande snabbmat.

Annons
Trevlig personal. Pizzabuffén fylls snabbt på och personalen är duktig på att hålla rent.

För lunchpriset 83 kronor finns mycket att välja på: pastagratänger, kebabtallrik, lasagne, kycklingfilé och sallader. Men specialitén är förstås pizza.

Det är buffé som gäller på lunchen. Lunchkollen testar bland annat hawaii, kebab-, vegetarisk och tacopizza. Vi gillar att fullkornsbotten är lagom tjock, fluffig och har krispiga kanter. De olika toppingarna är goda och slicerna är hyfsat varma trots att det är buffé. Mättande och smarrigt, utan att bli för flottigt.

Plus för att det varje dag erbjuds en vegetarisk variant, men minus för att det inte finns skyltar vid pizzorna som beskriver vad det är på dem.

Mätt blir man även på många av de andra lunchrätterna vi testar.

Kebabköttet smakar helt okej, stripsen och såserna till är goda. Pastagratängerna har visserligen något överkokt pasta men är riktigt krämiga och goda och har en krispig yta. Dem kan man få med allt från gorgonzola och kyckling till bacon eller vegetariskt.

Vill man vara lite nyttigare finns flera olika sorters sallad som alternativ samt kycklingfilé med couscous. Kycklingen är något smaklös men lagom grillad.

I priset ingår salladsbuffé, dryck och kaffe.

Vid de tillfällen Lunchkollen är på American Pizza Palace är det ganska lugnt med folk och en avslappnad atmosfär. Inredningen är – förutom lite kitchprylar som placerats ut lite hipp som happ – ganska tråkig med furumöbler och klinkergolv.

Goda pizzor och flera sorter att välja på.

Mer läsning

Annons